Georges Leekens - Első menedzserem Magyar volt !

Talán a legfontosabb magyar kapcsolatom Békeffy Jenő, az első menedzserem és fia Békeffy Gábor, Aki Bognár Istvánnal együtt Magyarországra hozott.

Sokan találgatnak miként került képbe az egykori kőkemény belga játékos a magyar válogatott szövetségi kapitányi postjával kapcsolatban.

Természetesen magyar szálak vezetnek hozzá, hiszen első Európa FIFA-licenses menedzserirodáját az 1956-ban Hollandiában, majd Belgiumban-disszidált Békeffy Jenő alapította, 1965-ben. A Monori születésű Békeffy menedzselte a Vasas egykori kiváló kapusát, Kenderesi Istvánt, Ladinszky Attilát, Rob Rensenbrink, Arie Haant, René van Kerkhofot és a világ legjobb labdarugói között számon tartott - Johan Cruyffot. Ók igazolták a legendás edzőt, Ernst Happelt a Club de Brugge-hőz, valamint Guus Hiddinket a PSV Eindhoven csapatához. Georges Leekenst 1972-ben éppen Crossing Clubcsapatából a Club de Brugge-be, most fia Békeffy Gábor és szintén menedzsercsaládból származó Bognár István ajánlotta a 68 éves mestert a magyar szövetség figyelmében.